All Posts by admin

Ved du, hvorfor det hedder en vaneforbryder? Følg hjerne”bane”sporene…

Når vi foretager nye handlinger, skaber vi nye forbindelser mellem hjernesynapserne. Hjernesynapserne er ligesom løse tråde, der bare venter på at blive forbundet på kryds og tværs. Des flere gange vi foretager en handling, des tykkere bliver forbindelsen. Man skaber en sti at ”gå” ad. Jo mere den bliver betrådt, des ”bredere” bliver stien. Man kan sige, at vi skaber vores egne jernbanespor i hjernen, som vi ”kører” ad.

Når vi er i starten af tyverne rydder hjernen op, og de ubrugte hjernesynapser bliver mere passive. Det er ligesom at rydde op på en PC for at skabe mere plads. Det bliver sværere at skabe nye forbindelser med årene, vi bliver langsommere til at lære, og det er lettere at løbe ad de spor, vi allerede har skabt.

Det er derfor man kalder en forbryder for en vaneforbryder; de fortsætter ad deres kriminelle jernbanespor som en ”ren refleks”.

Formidlingogforvandling

Det kan også være positivt.

Har man først lært at stå på rulleskøjter som barn og lagt skøjterne på hylden i en årrække; er det lettere at genlære som voksen. Det sidder på rygraden, siger man!

Derfor er det godt at få kunder ind i sin butik med et godt tilbud. Har man først været i butikken én gang, er det første lille ”hjerne”banespor lagt.

Derfor har jeg selvfølgelig et godt rigtig godt tilbud til dig:

Første session er 1/2 pris

Derved har du mulighed for at møde mig, tale med mig, se klinikken og se, mærke, fornemme om det er det rigtige sted for dig, og om jeg er den rigtige terapeut for dig.

Ring på 25338281 og bestil en tid hos mig, Siff Frederiksen, formidler og forvandler.

Klinikken på A´mar, Polensgade 33. Kbh. S.

 

 

Vidste du, at der bagved vrede tit ligger en anden følelse?

“Find den”, sagde hun.

Vi var på vej ned ad skolens trappe til frikvarter, da en kollega sagde:

“Bag ved vrede ligger tit en anden følelse – find den”.

Say what?!

Hun forklarede, at når børnene var vrede, skulle jeg spørge ind til følelsen og finde den følelse, der lå bag ved. Når lille Victoria var vred over, at sidemanden havde taget hendes penalhus, skulle jeg spørge ind til hendes vrede:

“Så du er vred over , at Viggo har taget dit penalhus?”, spurgte jeg

… “Ja”, knurrede hun.

“Det kan jeg godt forstå”, svarede jeg.

“Ja, fordi jeg bliver så ked af det, når jeg ikke kan finde mit penalhus!”.

“Så nu er du ked af det?”

“Ja”, snøftede hun, “kan du ikke forstå det?”

Jo, det kunne jeg såmænd godt. Men der åbenbarede sig en viden omkring følelser, som jeg slet ikke var særlig opmærksom på.

Jeg var imponeret, forundret og gik på opdagelse bag børnenes vrede.

Den var god nok!

Tit lå der en anden følelse bag den første følelse, når jeg spurgte ind.

Det var ikke kun “ked af det” bag “vrede”.

det kunne være “frygt” bag “vrede”.

eller “ked af det” bag “frygt”.

Det blev én af mange spændende rejser i følelsernes og emotionernes landskab. En rejse, som gør, at jeg blandt andet er blevet choktraumespecialist og tankefeltterapeut og bliver færdig som Bodynamic krops- og psykoterpeut i 2018.

Bliver du vred, når du er ked af det?

Græder du, når du er vred?

Hmm, jeg foreslår, at du får hjælp til at lære at balancere bedre med dine følelser. Det gør tilværelsen meget lettere.

Ring og bestil en tid på 25338281 eller skriv til mig, Siff Frederiksen, på info@formidlingogforvandling.dk

 

Kend dig selv! Vidste du, at du har 7 emotioner?

Vi har 7 emotioner, der dannes kropsligt. I daglig tale kalder vi det for følelser. Nogle kalder de 7 emotioner for grundfølelser eller kernefølelser. De har alle 7 et formål og vi skal bruge dem alle sammen i vores liv. Bruge dem og lære at balancere med dem.

vrede

VREDE:

Formålet med vrede, er at kunne sætte grænser for os selv. Overtræder du mine grænser, verbalt eller kropsligt, bliver jeg vred. Overskrider du andres grænser, kan jeg også blive vred på deres vegne. Vrede kan også være en vældig, stærk drivkraft til at udrette mangt og meget.

VREDE SÆTTER GRÆNSER.

 

frygt  FRYGT:

Frygt er den mekanisme, der skal redde liv. Vores liv og andres. Den indre alarmklokke, der skal gå i aktion på et splitsekund og få os til træde et skridt tilbage, når en lastbil buldrer forbi os.

FRYGT REDDER LIV.

 

sorg

SORG:

At sørge, græde, hulke, forløse, når vi har mistet. Vi kan ikke undgå at miste her i livet; kæledyr, venner, en partner, familiemedlemmer, vores job.

SORG FORLØSER SMERTE.

 

GLÆDE:

Hurra. Glæde løfter, glæde letter, glæde giver energi. Latter løsner og latter heler.

GLÆDE GØR LIVET TIL EN LEG OG LØFTER ENERGIEN.

 

lyst

(SEKSUEL) LYST:

Lyst skal sætte gang i parring, reproduktion, at få børn. Men seksuel lyst er også en leg, et rum til at forløse alle emotioner, kropsspændinger og slippe os selv for et øjeblik.

SEX FRIGØR ENERGI (OG KAN GIVE BØRN).

 

vaemmelse

VÆMMELSE:

At kunne få kvalme og brække sig er kroppens måde til lynhurtigt at udskille noget gift fra kroppen, så vi ikke risikerer at dø. Evolutionsmæssigt var vi næppe nået hertil, hvis vi ikke havde haft den redningsmekanisme til at brække det giftige røde bær op. Vi kan også brække os over andre menneskers ord og adfærd.

VÆMMELSE ER UDSTØDELSE.

 

skam

SKAM:

Dårlig samvittighed, den indre Jesper Fårekylling, eller vores forældre, der gør os opmærksom på, at vi burde skamme os – føle skyld. Røde, varme kinder, et skridt tilbage, blikket ned og en angren: Arh, det gør vi aldrig mere igen!

SKAM REGULERER ADFÆRD.

Læs også blogindlægget: “Kender du sandheden om følelser og emotioner?”

I min bog “Ord der $ælger” har jeg mange ord for de 7 emotioner, men også mange ord, der vækker eller trigger de 7 emotioner. Bogen har også mange ord for sanserne. Brug bogen, når du vil beskrive følelser eller vække følelser hos andre. Køb den hos din boghandler eller på nettet.

Terapi er som et MIKADO spil

TERAPI ER SOM ET MIKADO SPIL

Kan du huske Mikado?

Man tager et bundt farvede pinde i hånden. Åbner hånden og lader pindene falde hulter til bulter på bordet.

Nu ligger der en bunke røde, blå og grønne stribede pinde og det gælder om at få fat i pinden med de mange blå striber på UDEN at de øvrige pinde bevæger sig!

Nogle gange er man så heldig, at vinderpinden med de blå striber ligger frit på bordet og så kan man bare tage den og gå direkte i MÅL.

MEN som oftest skal man fjerne andre pinde først atter UDEN at de øvrige pinde bevæger sig. Det er et minutiøst arbejde, tungen lige i munden, og des mere erfaring du har, des bedre lykkes det.

I terapi går man også efter et udfald, et mål, der skal nås. Blive bedre til at sætte grænser, fjerne en blokering eller et negativt program, der spænder ben for én i livet. Ligesom Mikado kan man være heldig i første hug – men som oftest skal der fjernes andre pinde før, du når, det udfald, du ønsker.

FLERE PINDE – FLERE GEVINSTER

Selvom man går efter noget bestemt i terapi, kan man sagtens få “side-gevinster” på vej mod målstregen. De pinde man fjerner undervejs, er de lag, man nogle gange skal igennem for at få fat i det, mål man går efter. Men alle pindene i Mikado giver plus i point. Man kan sige, det samme gør sig gældende i terapi, der er erfaringer, forløsninger, ressoucer i alle lag, man kommer igennem.

Jeg har flere værktøjer i kassen både til krop og psyke. Jeg kan sagtens finde på at veksle mellem dem for, at vi skal nå det mål, du kommer efter.

Hvad vil du gerne opnå med terapi?

Hvilket mål går du efter?

Skriv eller ring –  jeg har garanteret nogle værktøjer, du kan bruge, til at komme i mål.

mobil: 25338281

info@formidlingogforvandling.dk

På gensyn

Siff Frederiksen

Formidler og forvandler

Det har jeg lov til!, sagde Slikke Rikke

Det har jeg lov til!, sagde Slikke Rikke

eller Den dag Slikke Rikke forsvandt ud i det blå…

Det har jeg lov til!

Det har jeg lov til!

Du kender godt de indre stemmer, man kan diskutere med ikk´?

Den samme stemme der kommer med forskellige bud på, hvad man skal vælge!

Blusen skal være rød, det er moderne, siger den indre modeekspert.

Nej, blå passer bedre til garderoben, modargumenterer den anden bedrevidende stemme.

Sort slanker, rådgiver den tredje stemme, og holder på sit.

Der er tilbud på 2, siger den indre bankmand.

STOP

Hvor kan man dog diskutere længe med sig selv, når man skal foretage sig nogle valg. Store valg er vigtige at vende og dreje i forhold til plusser og minusser. Men det kan godt være trættende, når selv små valg skal igennem den indre tankekværn.

Det er helt almindeligt, at have det sådan.

Nogle kalder det programmer eller kodninger, andre kalder det overbevisninger eller “de indre børn”, og inden for choktraumeområdet taler vi om prægninger. De sidstnævnte er i en kategori for sig. Det kommer i et senere blogindlæg.

Nu bruger jeg ordet kodninger – og dem har vi mange af. Vi skaber dem selv, får dem gennem vores opvækst og fra hvad og hvem, vi møder i livet.

Nogle er lette at overvinde, andre sværere.

Jeg har selv haft en kodning, jeg selv har skabt engang. Hvornår erindrer jeg ikke, men stædigheden i den genkender jeg!

Den er altid kommet på banen i forhold til at købe chokolade og andre søde sager. Min indre “Slikke-Rikke” kunne man kalde den. Hun findes ikke mere!

Slikke-Rikke havde altid den stærkeste stemme i min indre diskussion om, hvorvidt jeg skulle købe slik eller ej.

“Det har jeg lov til!”, trumfede min indre Slikke Rikke altid igennem. Hun slog alle indre diskussioner af banen med de 5 ord. Ingen yderligere argumenter var nødvendige for hende.

BUM

og så snoldede jeg – også når jeg egentligt ikke var sliksyg. Men Slikke Rikke hun vandt, og jeg måtte gå ned og snolde.

Èn dag udfordrede jeg hende!

Stoppede op for at høre alle argumenter for og imod – og blev overrasket over, hvilken styrke og kraft, der var i Slikke Rikkes krav: “Det har jeg lov til!” Som om det var en lov i mit system! Jeg kunne mærke, hvordan min krop, nærmest energetisk, blev styret mod slikbutikken. Jeg syntes, det var en interessant kropslig iagttagelse – men erkendte også, at hende Slikke Rikke, hende orkede jeg ikke at gå imod! Hun var den stærkeste. Selvom jeg syntes, det var lidt pinligt, at den lille, indre pige, skulle bestemme over voksne-mig – så havde jeg ikke kræfter til at slås mod hende.

Jeg accepterede, at sådan var det – men med den bevidsthed, at jeg nok skulle få den kodning opløst en dag. Jeg skulle nok få ram på Slikke Rikke.

Slikke Rikke!  Hun kunne vente sig!

Jeg fik aldrig arbejdet lige med den kodning – men arbejdede med så meget andet forskelligt i det terapeutiske rum, og pludselig én dag var hun forsvundet ud i den blå luft! (Læs blogindlægget: Terapi er som et Mikado spil)

Fra den ene dag til den anden droslede min sliktrang – eller Slikke Rikkes trang – ned. Den landede ikke på 0. Jeg kan stadigvæk godt lide søde sager. Men den indre kodning faldt måske i halv styrke eller mere – og det gjorde, at mit voksne-jeg sagtens kunne sige: nej tak, jeg skal ikke have noget snold i dag.

Har du en indre Slikke Rikke?

Eller måske en indre Gadget Gert? Det må eje, alt det nye elektronik?

Eller en indre Samler Sofie? Der samler og samler på ting?

Eller et andet indre barn eller kodning, der styrer dig, selvom du egentligt ikke gider?

Jeg har super effektive værktøjer til at få gjort kål på Slikke Rikke, Gadget Gert, Samler Sofie og alle de andre indre krævende børn og kodninger.

Ring eller skriv og bestil tid til en session hos mig, og få dine indre “børnestemmer” væk.

Husk 1. session er altid 1/2 pris.

Siff Frederiksen

Formidler og forvandler

mobil 25338281

info@formidlingogforvandling.dk

HJÆLP! Jeg blev TRIGGET!

Advarsel! Denne tekst er laaang. Til gengæld er historien sand, og også nærmest et live show i hvordan, man kan blive trigget til at impulskøbe. TRIGGER-FORMIDLING OG FORVANDLING

Ha!

Ha! Ha!

Du skulle bare vide!

Jeg tror selv, jeg er så klog og velovervejet. Og selvindsigtsfuld.

Jeg er nemlig ikke tekstforfatter eller reklameskribent, men udøver blandt andet kraniosakralterapi, tankefeltterapi, er choktraumespecialist og kommende Bodynamic krops- og psykoterapeut.

Med kendskab til menneskelige adfærds- og handlemønstre.

Jeg har værktøjer til at fjerne negative programmer, for eksempel hos shopaholics og teknikker til at få ressourcer frem i folk.

Ingen panikkøb her – for Søren – jeg kender jo de psykologiske og kropslige mekanismer så godt,

at jeg er i stand til at skrive denne bog.

Det er i hvert tilfældet den historie jeg kunne skrive det meste af tiden – men jeg røg lige lukt i bjørnefælden og den klappede hårdt om begge ben – HAPS! – endda mens jeg sad og skrev på denne bog.

Pinligt

Flovt

Skamfuldt

… og morsomt

set i bakspejlet!

Jeg er ikke den store shopper. Vil allerhelst leve minimalistisk. Er helt klart mere til skov og strand end strøget og storbycentre. Men – og det men kender de fleste nok. Der er liiiige nogle områder, som er helt acceptable at smide kronerne efter:

For mit vedkommende diverse terapiformer, hvor jeg får ryddet op i det indre skrald; blid, dybdegående kropsterapi, rejser ned i underbevidsthedens eventyrlige landskab og afprøve nye teknikker.

Jeg ved om nogen, at hvis man vil have en bedre tilstand indeni, er shopping et luftig, kortvarig kemisk kick i hjernen, der kan løfte éns indre gråvejrstilstand til lettere, lyser, gladere højder. Kortvarigt. Som en stjernekaster, der slukkes igen. Så skal der atter et nyt indkøb til for at få mere kemisk fyrværkeri i kroppen.

Mens dybdegående terapier har en varig effekt; der bliver ryddet op i kroppen, så et menneskes indre tilstand bliver lysere og lettere uden at skulle dulme og trøste kroppen med shopping, alkohol, stoffer og medicin.

Et andet interesseområde er faglitteratur. Jeg prøver stærkt at holde igen med at købe bøgerne. Jeg er et kendt ansigt og navn på biblioteket, ét af de bedste steder i verden. For mig. Det er bedre end juleaften, når jeg skal hente en bogbestilling – salig fryd. Jeg ved, hvad der er i pakken – lige hvad jeg ønskede mig!

Men denne jul fik jeg en uventet, men kærkommen gave:

Triggerord

Som konfetti dryssede der flere hundrede triggerord ind til MIG

Og det var helt FANTASTISK

… lige i min mailboks

Forhistorien er, at jeg ved juletid skulle researche lidt – I love it! – læse nyhedsbreve fra diverse eksperter indenfor forfatterskaber, selvudgivelse, tekstskrivning, e-mailmarkedsføring, storytelling, hjemmesideopsætning, grafiske teknikker, blogging…

Havde planlagt at kalenderluftige februar skulle gå med at arbejde videre på min hjemmeside og blog – men så faldt jeg over en spændende nyhedsmail fra USA, der ikke bare handlede om triggerord, men også havde flere hundrede triggerord.

Jeg begyndte straks at lede efter en dansk udgave, men det fandtes ikke

Øv.

Kunne ellers være rart at få alle de rigtige inspirationsord serveret på et sølvfad. Nogle gange flyder ordene lige i favnen på mig, andre gange går hovedet i tomgang og der er dømt sort skærm i øverste etage.

Den fandtes ikke!

Min handlekraft fornægter sig ikke her. Den er en del af mit adfærdsmønster.

TAG AKTION

Og lige her er den en gave

Men ikke altid

….

Pinligt at skrive om…

Tæerkrummende

Så tåneglene ridser gulvet…

Krrrriiiir

Første februar sad jeg ved skærmen og skrev. Nu. Endelig. Een flerårig drøm om at skrive og selv udgive. Et legelandskab, hvor jeg kan give den gas, være kreativ, læse, skrive, formidle mange, mange års læsehesteri.

Jeg var høj. Euforisk. Teksten skred frem. Ordene faldt rimeligt let på plads.

80-90% fokus på bogen

og 10-20% med tankemylder i baghovedet; forside, udgivelse, teknik, deadline, netværk, strategi, handleplan, blog, webside, økonomi…

Pling!

Der er mail

Der er nyhedsbrev fra Christina Klitsgaard, Danmarks førende emailmarketingsekspert og storyteller.

Hun er så sjov at læse

Skriver de skæggeste nyhedsbreve

Det er kærkommen læsning

Og jeg vil brændende gerne eje hendes bøger – men baghovedet siger: nej, vær nu fornuftig. Selvom jeg er sikker på, at det er fuld valuta for pengene.

Jeg har fulgt hende et godt stykke tid, så jeg kender hende. Altså ikke privat. Men hun formår at skrive så levende, at jeg føler, jeg kender hende. For hun deler nemlig historier med sine læsere. Vi har næsten fælles oplevelser.

Vi kan grine af.

Vi kan ryste på hovedet af.

Jeg undrer mig over hendes mail – er der ændret på det bogtilbud, jeg har fulgt med i over de seneste mails?

Hmm. Altså ikke fordi jeg skal købe.

Vil gerne. Må ikke.

Pludselig kommer jeg til at stikke foden ind i hendes butik…

Bare en forespørgsel… på mail

Bare lidt nysgerrig…

Stopper dit bogtilbud?

Jeg holder jo lidt øje med salget af hendes bøger. Jeg er obs på, at bunken af bøger svinder ind…

Hun svarer pronto: Tilbuddet er stadig gældende, ja, lidt uklart formuleret. Men bare rolig.

Puh, bøgerne er endnu på hendes hylde

Jeg er i stress niveau. Mellem energi

No worry. Det giver dét ekstra til arbejdet

Et kick

En skarphed

En hurtighed

Et flow – en dans med mange bolde – de skal bare ikke falde til jorden. Med andre ord – jeg skal ikke forstyrres. Er i mit eget univers på computeren

Og så sker det!

Pling!

Ny mail fra Christina: Hun har lært sin kæreste at skrive storytelling i sine nyhedsbreve

Han er tandlæge

Tandlæger er jeg ikke bange for

Kun for regningerne

TANDLÆGE FORMIDLING OG FORVANDLING

Og dårligt nyt om mine tænder

Lige på det område har jeg mange blandede følelser forbundet

Sådan lidt på den kyllingeagtige måde

Lige der orker jeg ikke dybere kontakt med følelserne

Christinas tandlægekæreste skriver, at når man er 40+ er der fare for MRSA!!

Eller MSRA?

Lyder ikke godt

Har hørt om den bogstavkombination før,

Har aldrig fanget, hvad det går ud på

(Det har jeg stadig ikke)

Nøjes med at skrålæse ned ad siden

….

Og BUM

længere ned i brevet er der en købsknap på Christinas 2 fede must-have bøger

De bøger jeg har sukket efter

Suuuuk …

TRYK HER KØB NU FORMIDLING OG FORVANDLING

Min pegefinger nærmer sig knappen, hvor der står

Den store bogpakke

Pling!

Aaaaaah!

Så var bøgerne E N D E L I G mine!

Og jeg har aldrig fortrudt

…og lærer konstant af dem

og ved godt, at dette blogindlæg er for langt (det er ikke Christinas skyld! men jeg hører ikke altid efter!)

og LOVER på æresord, at jeg aldrig skriver så langt igen (x)

Her er for eksempel et kort blogindlæg om Slikke Rikke, der ALTID gav mig lov til at snolde – indtil hun en dag forsvandt!

STOP med at SHOP’!

Den videnskabelige baggrund, du kan bruge til at trigge til andre til at købe – er den samme baggrund til at stoppe med at shoppe! Vi kan altså boostes og trigges til at shoppe, få vækket vores følelser og sanser til at sætte gang i en adfærd, at handle. Det vi måske ellers ikke ville have gjort, hvis ikke ”nogen” havde trykket og trigget vores hjerne til aktion.

Men når du nu kender mekanismerne, der kan provokere os til at handle, kan du også med forståelse i de samme mekanismer stoppe en handling, en shopaholic adfærd.

Når man skal ændre en adfærd, en kodning eller program, man er træt af og gerne vil stoppe med, giver det nemlig størst effekt at arbejde med den tredelte hjerne; både sanser, følelser og tanker. Hele kroppen skal med i processen.

Du kan arbejde med at afbalancere de sanser og følelser der aktiveres, når nogle eller noget trykker på dem.

Du kan arbejde helt konkret med at få jordforbindelse og lære at rumme højenergi gennem Bodynamic kropsterapi, så man undgår at fare af sted på shop-amok, når ens energi ryger op. Du kan lære at kende forskel på det, man vil have, og det man har brug for, blandt andet ved at lære sin indre rytme at kende. Derved kan du undgå at shoppe eller have andre erstatninger i stedet for at mærke, hvad du reelt set har brug for; for eksempel glæde, bevægelse, sove, lege, nærhed, kram.

Du kan for eksempel med tankefeltterapi eller hypnoterapi få slettet de somatiske markører, kodninger og programmer, der styrer ens adfærd, som en blind høne, ned ad de veje, der ligger som bogmærker i hjernen.

Du kan for eksempel med kraniosakralterapi få formindsket kropsuro og stress, der gør, at du løber af sted, når du læser ordene: Pas på! Sidste chance! Før det er for sent…!

Ligeså vel som reklamebranchen har et ansvar for ikke at skabe totalpanik i mennesker, har vi også selv et ansvar for at ændre vores adfærd, når der nu findes værktøjer til at ændre den.

Ring og bestil en session og stop med at shop´ på 25338281.

ALERT! Han er ramt! Trigget!

Holger Danske Ramt hvor

En skoledag. På studiet til krops- og psykoterapeut. Det foregår i rolige, trygge rammer – meeeen alt kan ske!

Vi træner grænser

Mærke sine grænser

Sanse sine grænser

Fornemme sine grænser

Sætte sine grænser

Dér

Dér til og ikke længere

Vi øver tre og tre

På mit hold er der en kvinde, vi kalder hende Inge. Lille Inge, hun er ikke så stor. Faktisk en bette én.

Og “Holger Danske”. Sådan tilsat lidt viking. Han er til gengæld stor. Og stærk.  Tatoveret, bredskuldret og ikke sådan at vælte omkuld. Tidligere soldat. Veteran

Han har set lidt af hvert

Han har prøvet lidt af hvert

På Balkan

Så har man oplevet noget, der ikke er godt at gemme på!

Nu arbejder han selv med veteraner

og sig selv

og han skal sætte en grænse

for sig selv.

Inge står 8 meter væk

og “Holger Danske” står stille

når han er klar, skal han gøre et indbydende håndtegn og sige:

“KOM!”

Øvelsen går ud på at mærke, hvor ens fysiske grænse går.

Nu er store Holger jo ikke ligefrem bange for Lille Inge.

Men det kan være hans krop er!!!

Der må være en grænse for, hvor tæt hun må gå hen til ham.

Han skal sige:

“STOP!”

ved den første lillebitte, mikroskopiske bevægelse hos sig selv!

og så skal Lille Inge stoppe – lige på stedet!

Nogle mennesker har en tilbøjelighed til at glemme at sætte grænser for andre. Derfor er det vigtigt at lære, hvornår kroppen reagerer på, at nogen går fysisk hen mod én.

Det første lille tegn

Bare et diskret signal

…..

man kan godt snyde

og holde vejret og sig selv

bomstille

og sige, at man ikke har et problem med, at andre kommer tæt på

….

men så snyder man kun sig selv!

Vi træner i trygge rammer

for at lære os selv at kende

og derved også blive bedre terapeuter

Jeg er observertør

står med store øjne og iagttager Steen

venter på den mindste krusning på overfladen

eller at hans vejrtrækning bliver holdt… går på lydløs

det første tegn…

“KOM!”

Steen byder Lille Inge til sig

og hun går stille og roligt hen mod ham

Efter få meter

ser jeg dét

ET TEGN!

Hans hænder er foldede på soldatermanér – helt roligt – foran mellemgulvet

…meeeeen

han rørte lidt på tommelfingeren

den bevægede sig en halv centimeter!

Got him!

Men jeg siger ikke noget, for han siger ikke STOP

som han ellers skal gøre

???

Fordi han ikke selv har bemærket det

“Jeg er da ikke bange for sådan bette én”, siger Stærke Holger, som er iført militærbukser. Camouflagefarvede.

Men

hans krop har flashet det første stopsignal,

kan jeg stolt berette,

som om jeg lige har fundet min første ting i Geocaching

Det er store, stærke Holger overhovedet ikke klar over!

Vi må prøve forfra

KOM!

Lille Inge går atter hen mod Holger

og så opdager vi det alle sammen:

Holger Danske Rørte han på sig

Den er god nok!

Tommelfingeren sladrer!

Den lille frækkert

rør sørme på sig igen!

Det forstår Holger overhovedet ikke

Han er da ikke nervøs

eller har noget problem med, at folk går hen til ham

heller ikke tæt på

Men hans krop sladrer

Jeg spørger ind…

og Holger svarer:

“Jeg har altid brug for at være i kontrol”

Nå?

“Er du da ALERT, siden du har brug for at være i kontrol?”, svarer jeg

Jeg kunne ligeså godt have lavet et spontant karatespark imod ham

for ordet “ALERT” rammer ham

lige på kornet

Han ser forvirret ud

bliver urolig

øjnene flakser

de løber i vand

det er tydeligt at se, at Holger forsøger at bevare kontrollen

men han er ramt

trigget

vi kalder det “at mudre til”

når blandede følelser og sansninger myldrer op i én

og man ikke kan samle tankerne

det kan være, at der vælter gamle minder op

og det gør der hos Holger

Han fortæller

at han er trænet som soldat til at reagere. Det kan være at bukke sig lynsnart ned og tage sit gevær

og den bevægelse er aktiveret i ham

nu!

selvom vi er i trygge træningsrammer med lilla puder, forårsblomster og bløde sutsko

vi ser hans våde øjne

han er utryg

og kæmper mellem at bevare kontrollen og at overgive sig til kroppens følelses- og sansemæssige reaktioner

og så fortæller han den næste halve time om, hvilke krigsminder, der er dukket op i hans hukommelse

om hans ærgrelse over, at han troede, at det var færdigbearbejdet

hvor forbløffet han er over, at ordet “ALERT”

fuldstændig kan trigge ham stadigvæk

det er soldaterjargon

soldater træner ord fx. ALERT

og bliver de ord koblet til ubearbejdede krigsminder

kan ordene trigge en gammel kriger

igen!

….

Militæret har kodet ham til kamp

de har aldrig fjernet programmet igen!

Pas på med hvilke ord, du bruger i din tekst. Hvem er modtager af teksten.

Hvis du aktiverer gammel frygt, får du så læseren til at købe din vare, din ydelse, din viden? Eller skræmmer du dem væk?!

Køb bogen “Ord der $ælger”  og få gode salgsråd, så du forstår balancen mellem at aktivere dine kunder UDEN at skræmme eller lamme dem!

Den rummer trigger ord, power ord og spicy ord….men også tusindvis af andre saftige ord, der kan sættes sammen i fantasifulde og fængende tekststykker.